Laminaatti, vinyylilattia vai puulattia?

Lattiamateriaalin hankintaa suunniteltaessa ovat vaihtoehdot usein laminaatti, vinyylilattia tai puulattia. Myös hakukoneille usein esitettävä kysymys kuuluu ”laminaatti vai parketti?” tai ”vinyylilankku vai parketti?” Laminaattia pidetään kestävänä ja helppohoitoisena lattiamateriaalina. Laatuja löytyy monenlaisia ja laminaatin laatuun ja kestävyyteen kannattaa kiinnittää hankintaa tehdessä eritystä huomiota. Laminaatteja saa periaatteessa millä tahansa kuosilla, koska kuvio on tulostettu ja tuloste on suojattu pinnoitteella. Pinnoitteen kulutuskestävyyksissä… Lue lisää »Laminaatti, vinyylilattia vai puulattia?

Millainen parketti kannattaisi valita?

Parketin hintaan vaikuttavat keskeisimmin parketin leveys, sauvojen määrä (1-4), puulajitelma eli oksaisuus ja värivaihtelu, ladontamalli sekä rakenne. Kallein parketti on 1-sauvainen, leveä lankku ja oksaton lajitelma. Pintakäsittelyillä (lakkaus, öljyvaha) tai pintatyöstöillä ei tehdasvalmisteisissa parketeissa ole juuri hintaeroja. Käsittelemme pintakäsittelyjen ja -työstöjen eroja tulevissa artikkeleissamme. Parkettisauvojen määrä on tyypillisesti yksi (lankkuparketti) tai kolme (lautaparketti). Markkinoilta löytyy myös kaksi- ja nelisauvaisia vaihtoehtoja,… Lue lisää »Millainen parketti kannattaisi valita?

PuulattiaOutlet verkkokauppa

Onnistunut lattiaremontti

Onnistuneessa lattiaremontissa on muutama tärkeä seikka, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. TYÖVÄLINEET JA MENETELMÄTOnnistunut lattia-asennus tehdään hyväkuntoisilla ja laadukkailla työvälineillä. Lattia-asennukseen tarvittavat työkalut ovat määrältään kohtuulliset. Kunnon sirkkeli, kuviosaha, monitoimityökalu ja nippu käsityökaluja riittävät. Huolehdi että terät ovat hyvässä kunnossa. Noudata valmistajan asennusohjetta. Liimattaessa alustaan on hyvä huomioida myös oikeat työvälineet ja liimavalmistajan menetelmät. OLOSUHTEET JA VALMISTELUTVarsinkin puulattiamateriaaleissa asennusaikaiset olosuhteet tulee… Lue lisää »Onnistunut lattiaremontti